Ik houd van dingen meetbaar maken. Al neem ik geen genoegen met zomaar wat gekleurde dashboards of staafdiagrammen.

Nee, het moet wel hout snijden. Je moet de juiste cijfers aan elkaar koppelen. De juiste verbanden leggen en iedere keer weer uitzoomen om te het grotere plaatje in acht te houden.

Want je meet niet om zomaar wat te weten, je meet om te weten wat voor jouw organisatie van belang is.

En daarvoor kan ik goed varen op mijn brede werkervaring als HRM specialist en mijn six sense, mijn onderbuikgevoel.

Zo ook bij een opdrachtgever van ons waarbij er vanuit de medewerkers veel onvrede is over het management.

Stel dat we dit meetbaar zouden maken, dan zouden leidinggevenden er niet goed vanaf komen, is mijn inschatting.

Maar voordat mijn advies zou zijn om in te zetten op leiderschapsontwikkeling, zou ik verder kijken.

Want mijn onderbuikgevoel zegt dat wanneer we hier Persoonlijk Leiderschap aan zouden verbinden, we een verrassend inzicht zouden krijgen (bij deze opdrachtgever).

Ik denk namelijk dat de mensen die hun leidinggevenden een slechte beoordeling geven, de medewerkers zijn die zelf weinig Persoonlijk Leiderschap pakken.

En dat de medewerkers die hoog scoren op Persoonlijk Leiderschap tonen, hun leidinggevenden ook hoger beoordelen.

Omdat zij zelf bij hun leidinggevenden halen wat zij nodig zijn. Omdat zij zich durven uit te spreken waardoor er transparantie ontstaat en dus ruimte voor verbetering. Omdat zij hun eigen aandeel in het geheel onderkennen. En omdat deze medewerkers weten wat ze willen en (niet) kunnen waardoor hun leidinggevende daar ook beter in kan faciliteren.

En dan zie je dat de onvrede over het management misschien niet eens iets zegt over het management, maar alles over degene die de onvrede heeft.

Wellicht heb je hier iets aan deze hersenspinsel voor jouw organisatie. En kijk je nu als leidinggevende iets anders naar de onvoldoende die uit het MTO kwam rollen 😉

#happyworkday#teamontwikkeling#coaching#training#persoonlijkleiderschap#persoonlijkeontwikkeling#duurzameinzetbaarheid#werkgeluk#goedwerkgeverschap

(Visited 19 times, 1 visits today)
Exclamation Triangle Check code